Да намериш сили.
Смелост е нужна да намериш сили,
на близък човек гръб да обърнеш.
И да успееш, макар и да те боли,
равновесието на живота си да върнеш.
Ако някой с теб като с враг се държи
и в душата ти не иска да надникне,
да й подаде ръка, за да я подкрепи,
когато тя отчаяно за помощ вика.
Ако не виждаш истински "приятели",
дори сред хората от твоята кръв и плът.
Ако те за живота ти съвсем нехаят
и се опитват духът ти да унищожат.
Много е силна болката тогава...
Болка, нанесена от най-близък човек,
на когото си разчитал и вярвал
и щедро си му дал голяма част от теб.
Как да продължиш така, губиш сили...?
Няма да стигнеш върха на тази "голгота".
Задгърби всичко, остави го в миналото
и спаси останалата си частица живот...
© Пепа Деличева Todos los derechos reservados
Поздрав,Пепина!