Мъжете не сънуват кротките
и не сънуват тихите жени,
сънуват вещици, които топлят
самотните им, бедни дни.
Сънуват силните и буйните,
които ги изгарят от любов,
онези неразумните и трудните,
родени не за дом, а за живот.
Онези, дето и живота преобръщат,
с очите мамят, с тялото горят
и някой ден във сънища се връщат,
защото са солта на този свят.
© Даниела Атанасова Todos los derechos reservados