Да пренебрегнеш себе си
в името на другия до теб
и с поглед да му кажеш:
Направих го заради теб!
Да можеш да загубиш,
забравил егоизма свой,
да можеш да се жертваш,
за да успее приятел твой.
На себе си да кажеш „не”,
а вътре в теб да е пожар,
душата ти отчаяно да стене,
но да поеме огнения си товар.
Успееш ли да го направиш,
победил си себе си сега,
усмивката си ще раздаваш,
че дарил си някого с радостта.
© Сеси Todos los derechos reservados