2 oct 2006, 14:05

Да полетя към светлото 

  Poesía
620 0 12
Гласът ти, нежен ромон на вода
планинска, влива се в сърцето ми.
Под топлата му ласка се топят,
стаявани с години, ледовете.

И в зрънцето, сънувало небе,
нов трепет се събужда, неочакван,
за да изправи крехко стъбълце
и да пропука бронята от камък.

Подай ръка гореща, мойта длан
да приласкае, плаха като птица,
и стоплила криле, да полетя
към светлото във твоите зеници...

© Йорданка Гецова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??