Дай шумотевица – от нея
да изтръгна хармонични звуци.
И звуци дай да ти направя шумотевица.
Дай стъпки – в дълъг път да ги нанижа.
И път ми дай – да го накъсам на парченца стъпки,
Дай нещо ново – да го състаря,
дай старото си – да го подновя.
Крила ми дай – да ги превърна във безкрилие,
И дай безкрилие – да го дарувам със крила.
Донес ми слънце- да го направя черна дупка
И мрак ми дай – от него да изтръгна лънце.
Дай цветове да ги покрия със безцветие,
Безцветието – да омагьосам в цветове.
Дай ми земя –да я съсухря на пустиня.
Пустиня дай-да я превърна в раждаща земя.
Дай ми Вселена – да я смаля до точица,
И ме дарувай със идея-да възродя
от точица-Вселена.
Живот ми дай – да го прегъна в линията на смъртта,
Дай ми смъртта-да възродя живот от нея.
Недей ми дава само себе си,
защото ти и аз – едно сме.
Неизброими варианти
Информатика.
© Диана Кънева Todos los derechos reservados