24.04.2018 г., 15:55 ч.

Дай... 

  Поезия » Философска
581 0 0

Дай шумотевица  – от нея

да изтръгна хармонични звуци.

И звуци дай да ти направя шумотевица.

Дай стъпки – в дълъг път да ги нанижа.

И път ми дай – да го накъсам на парченца стъпки,

Дай нещо ново – да го състаря,

дай старото си – да го подновя.

Крила ми дай – да ги превърна във безкрилие,

И дай безкрилие – да го дарувам със крила.

Донес ми слънце- да го направя черна дупка

И мрак ми дай – от него да изтръгна лънце.

Дай цветове да ги покрия със безцветие,

Безцветието – да омагьосам в цветове.

Дай ми земя –да я съсухря на пустиня.

Пустиня дай-да я превърна в раждаща земя.

Дай ми Вселена – да я смаля до точица,

И ме дарувай със идея-да възродя

от точица-Вселена.

Живот ми дай – да го прегъна в линията на смъртта,

Дай ми смъртта-да възродя живот от нея.

Недей ми дава само себе си,

защото ти и аз – едно сме.

Неизброими варианти

Информатика.

© Диана Кънева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??