20 ene 2010, 13:00

Дали 

  Poesía » De amor
423 0 1

 

               ДАЛИ

 

От любов годините ни насъбрани,

щастливи крачеха със нас.

Напролет слушахме великденски камбани

и пяхме с птиците на глас.

 

Край лятната река до късен час

от слънчеви очи изгаряхме.

На потния пясък заспивахме в захлас.

Живяхме със любов. На дните вярвахме...

 

Крадяхме ябълки на есента от скута,

опияняваше ни мириса на гроздов сок.

И хукваше след мен като кошута,

и почвахме до мрак - любовния урок.

 

Заплете ни зимата в снежни дантели.

Вятърът с бели къдели главите покри.

Сринаха се души като черни темели.

Кой от нас дългото щастие скри?

Сега градът заспива в мълчание -

от нощта  облечен в черен тоалет.

Не заспива само моето съзнание.

Дали с любов не съм проклет?...

© Мимо Николов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Зимата ни заплете в снежни дантели.
    Вятърът с бели къдели главите покри.
    Сринаха се душите като черни темели.
    Кой от нас дългото щастие скри?

    Прекрасни стихове!
    Поздрави!
Propuestas
: ??:??