22 may 2020, 23:22

Дали аз за теб закъснях 

  Poesía » Filosófica
744 1 0

Дали сме в желания свят
или още сме в началото на едно преоткриване
дали усещаме вече съдбоносния знак
или да излезем пред завесата се страхуваме
дали сме заедно или разделени пак
нима от разстояния се травмираме
дали ще погледнем за малко назад
или и ще се втурнем напред да се намираме

Дали изпуснахме нашия влак
или по гарите за малко отпочивахме
дали поглеждаме по навик часовника пак
или отдавна сме без циферблатно кодиране
дали поехме по един път в този свят
или още криволичим и пътуваме
дали имаме за среща определена дата, час
или произволно намисляме да се откриваме

Дали аз за теб в този свят закъснях
или времето пред мен много бързаше
дали ти беше изостанал доста назад
или от многото посоки се объркахме
дали ще стигнем до нашия пристан тогаз
когато приемем че за миг се изгубваме
или ще се сграбчим плувайки един към друг в един час
без да се надяваме, че можем да изплуваме...

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??