10 jun 2020, 12:09

Дали боли 

  Poesía » De amor
946 1 2

Дали боли?

От сън пролазил бавно -

съвсем съблечен и съвсем без свян.

За мигове два-три, живот прегазил...

Дали боли умираща мечта?

Съвсем сама, затрупана в мазето,

под малко прах и много суета,

лежерно скрита в дрехите си вехти,

а още млада, неусетила греха.

Дали боли?

От шепнати надежди,

съвсем рисувани от пръсти в небеса,

палитра цветна без нюанс на сенки...

Дали боли умирането на дъга?

Дали си ти?

Написал свое лято,

съвсем лазурно, приказно море?

Два призрака от тихото пролазват.

Къде е утопичното небе?

Въздушните ми кули – не видях ги,

хвърчилото ми падна с тъжен взор.

Нащърбеното слънце юлски жари

и плаче лястовица в празното гнездо.

© Геновева Симеонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??