Иска ми се силно да тъжа,
но лицето ми в усмивка грее.
Истината сблъска се с лъжа,
борят се коя да надделее.
Станалото сънища краде,
бъдещето тули се неясно,
вярата не ще ме предаде,
хваща страховете ми натясно.
Струва ли си да държа страна,
щом светът безумен се разпали.
Огънят дали е светлина,
двайсет века все не сме разбрали.
© Светличка Todos los derechos reservados