19 dic 2015, 20:01

Дамо̀клиев меч 

  Poesía » Civil
772 0 7

В какво превърна се животът?
Луминисценция или пък продан?

И там тъжи във замисъл пророка.

И пита пак:
"В какво превърна се животът?"

Какво ще каже вашата рефракция?

Слепи ли, вече ослепели, таз дифракция?

Купува ли се обич със пари?

Но знаеш, златото блести!

В живота си се луташ безнадежден.

Циник наречен си и си безбрежен.

Вълни на златното хилядолетие.

Шатон си, шатон без великолепие!

Пречупват лестригона страшни, властта на старата жена.

Умилкват се, мяучат вляво,
синовете на греха.

Окичил торква на врата си,
ще чакаш нова власт.

Безсмислен крачиш над рода си,
пробуждай всякой във уречен час.

© Димитър Павлов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??