2 nov 2022, 12:48

Дано, но надали 

  Poesía » Otra
242 3 4

И като куче вятърът залая,
в комините по вълчи пак зави,
ноември спи и май му е все тая,
за мръзнещите рози и треви.

До късно и октомври се усмихва,
и лъга ни, че лято е. Дали?
За всеки лъч ще има облак - лихва
и от небе без птици ще вали.

Листата златни капеха,  лъжите,
броихме дълго, три пъти по три.
С праха в очите смисълът прикрит е,
ноември всяка истина разкри.

И ширнаха  градините ни – голи,
небето до прозорец се смали
Дано врабчето милост да измоли...
А от кого? Дано, но надали.

 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??