Де да бях художник
своя свят да нарисувам
и с багрите на свойто въображение
космическите норми
да диктувам.
Мир във хаоса
да сътворявам,
безброй планетни форми,
звездни капчици наслагвам.
Комети огнестрелни да пътуват,
скачат през вселени
и системи неизмерни
- в различен цвят акварели.
Но, уви ръката четката изпусна
и от мечтания свят
живота се откъсна.
Черна линия го пресече
и като черна дупка,
вселената - платното ми отсече...
© Todos los derechos reservados