10.03.2018 г., 17:23 ч.

Де да бях художник 

  Поезия
524 0 1

Де да бях художник

своя свят да нарисувам

и с багрите на свойто въображение

космическите норми

да диктувам.

 

Мир във хаоса

да сътворявам,

безброй планетни форми,

звездни капчици наслагвам.

 

Комети огнестрелни да пътуват,

скачат през вселени

и системи неизмерни

- в различен цвят акварели.

 

Но, уви ръката четката изпусна

и от мечтания свят

живота се откъсна.

Черна линия го пресече

и като черна дупка,

вселената - платното ми отсече...

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??