18 nov 2021, 8:46  

Де да можех... 

  Poesía » Filosófica
383 2 5

ДЕ ДА МОЖЕХ…

 

Безумно ми се ще да мога

без много шум и без тревога –

като мистичния Хайям –

на Виночерпеца да дам

каквото съм, каквото имам,

каквото някога ще имам…

(накратко – всичко) без отчет –

като излишна шепа смет!

Да дам… и нищо да не чакам,

да стана малка точка в мрака,

която светва и след миг

завинаги угасва с вик!...

угасва… и след още миг

потъва в Божия Светлик!

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??