11 feb 2010, 11:00

Дежурство по желание 

  Poesía » Otra
1095 0 2

ДЕЖУРСТВО ПО ЖЕЛАНИЕ

 

В зарязана от теб новогодишна нощ

едничък огън се оказва

припламваща цигара...

Остава ти на глътки музика,

за да те приобщи към неизбежност.

Дълбае те с универсален сентимент,

но ти не я усещаш... Краен студ.

Сковава всичко.

През заледената си кожа

едва ли ще почувстваш всичко.

Отвсякъде тръби светът.

Гърми с бутилки от шампанско.


Не се прицелва в теб,

но все пак те... улучва!

Сърцето ти сега е

станало мишена.

И барабанният му ритъм

отвътре те обръща

и хвърля в световърта.

 

Сега не знаеш пак коя си.

В прозореца, светът празнува, а

 в теб се взира единствено луната... 

 

Защо все още се надяваш,

че чужда болка може да те стопли?

© Лилия Ресенска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??