22 oct 2008, 19:31

Декември... 

  Poesía » Versos blancos
1353 0 3

Декември...

 

(На М.)

 

Ще изгоря последния ни танц
                   от миналия Декември...

 

 

И моят силует, безцветен от скитане,
  ще разнищи устните ти с топли, угасващи сълзи...

 

 

Сънувах лунния, изплакан танц
                   през Декември...

 

 

А ръката ми прокървя да стиска твоята,
  докато есента полусънно издъхна в очите ни...

 

 

Нарисувах любимия танц от пламнала обич...
                   Пак там - през Декември...

 

 

Замислена усмивка обля лицето ти... Носеше
   вечността на раменете си, където те обичах...

 

 

За последно и завинаги танцувах с теб
                   през Декември...

 

 

През сълзи преплувах лицето ти, докоснах
   отново косите ти... и цялата останах твоя...

 

 


Изгоря и последният танц... през Декември... 
 Чух усмивката ти, когато ме пусна...
  ненужна и неистинска... сега танцувам сама...
     ... нечовешки и безсмъртен танц...

 

... през Декември...

© Единствена Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • :} Подготвяш ме вече за зимата,Стефинка...Сгряваш ме от сега!Обичам те!Да танцуваме...
  • през декември
  • Повече от невероятно,наистина е страхотно!Много е красиво и тъжно=)
Propuestas
: ??:??