22 mar 2013, 21:33

Ден, който остана неразбран 

  Poesía » De amor
566 0 1

Ден, който остана неразбран 

 

Духна топъл вятър - довя тъга,

мисли тъжни се втурнаха с дъжда,

поляха цвете с навъсена глава,

без смисъл радостта потъна в калта.

 

Чуден ден, такъв невинен, неосъществен,

топлата милувка не разбра, отпи само от дъжда

непринуден, както всеки друг дъждовен ден,

слънцето се скри в капките изплакана роса.

 

Облаците се изстискаха с последен дъх,

светкавиците разкъсаха небето,

блесна светлина отново в сърцето,

животът докосна цветето и засия...

© Ирена Дочева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??