4 jun 2022, 17:01

Ден на щастие 

  Poesía » Del paisaje
279 0 0

Ден на щастие
 

Денят днес ми се усмихна
скъса бяла маргаритка
от градината на щастие - 
по дланта нарича дните,

 

като гълъбите бели
да летиш до небесата,
златен лъч да те намери - 
да си Маг на чудесата!

 

Да си златното момиче
до ушите от усмивки,
утрото се е затичало
с дълги плитки от обичане!

 

Да бърбориш като ручей
от бистрите води на думи,
суетата да измиеш... 
Ех, че е ден за влюбване!

 

И малко вятър ще изпратя
да те люшне за полите,
какво пък толкова -
жена си, да ти блесне във очите!

 

В тази пролетна симфония
две славейчета тънкогласни,
на концерт се надпреварват -
Дават ми билет на щастие!

 

Тези чувства закърфичих
като роза зад ушите,
а сърцето ми усети,
колко светли са душите ни!

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??