7 nov 2017, 16:44

Депресия 

  Poesía
645 1 0

Един човек ми каза
"Момиче, бъдѝ!"
Бог ли ме наказа
отново да не ми върви.

 

Хората нападат
С думи много коварно,
Цялата енергия влагат
Да мачкат безпощадно.

 

Депресията за стотен път
Обгръща ме в мъгла,
Негативността безропотно
Пристигна тя сама.

 

Ще си поплача, видяло се е,
аз в плен на самота,
че с хората веч замряло е,
при мисълта връхлита ме тъга.

 

Верен другар до себе си,
нямам аз сега,
тъгата ще трябва да нося,
налага се да бъда силна,но сама.

 

А хората фалшиви
С всеки изминал ден стават.
С ласкави думи игриви
Леко ще те приласкаят.

 

И после горко му,
на измъченото сърце,
ще го разбият до дъно
и ще се смеят без предел.

 

Кажете ми
лек има ли за това?
Депресията моя ще замине ли?
И блед спомен да не остане след това.

 

Вярвам, че това са трудности,
на които човек е подложен
и после след години,

да бъде за живота подготвен.

© Диана Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??