6 sept 2013, 23:47

Детство 

  Poesía » Filosófica
1204 1 6

Детство

         ... на Ади

 

Ще го срещнеш след време в килера,

подредено в препълнен кашон.

Не ти него. То теб ще намери

по всеобщ, но не писан закон.

 

Ще откриеш приятели близки

и безброй, много важни неща.

Ще почувстваш, че пак ти се иска

за минутка поне да си с тях.

 

Пак да станеш момиченце малко,

или фея на всички цветя.

Да живееш с калинки, русалки,

там, където мечтите цъфтят.

 

Мила моя, такъв е живота.

Всеки бърза да стане голям.

А когато порасне – напротив,

без мечти е отчайващо сам.

 

И се връща във своето детство,

да си вземе оттам малко жар.

Свято детство. Безценно наследство.

На човека най-скъпият дар.

 

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??