ДЕТСТВОТО ОТМИНА
Отмина детството ни като сън!
Тихо е по улиците прашни,
не се дочува смях навън,
пораснаха децата някогашни.
Отмина детството ни като сън!
Щастливи бяха тез години,
когато носеше се като звън
детска песен по паркове и по градини.
Отмина детството ни – няма го!
Само старата на тавана ракла
ще ни припомня неизменно за него,
с детските играчки, в себе си събрала.
Отмина детството ни! А за нас
училището затвори своите врати,
удари часът на всеки в задружния клас,
на отговорностите в живота да се посвети.
Отмина детството ни! Настъпи време,
когато ще се раздели екипът сплотен,
и надраснали детето, всеки ще поеме
по пътя си предопределен!
© fervor Todos los derechos reservados