27 oct 2015, 20:51

Димитровден 

  Poesía » Civil
764 0 0

Димитровден

 

Димитровден... Голям ден за разплата!

Сменяват се ратаи и платци...

Природата рисува по гората,

а ние палим свещи  на светци.

 

Дошло е време да се разберемe...

Да си претеглим земните  дела.

За миг след  тичането си да спремe...

И после  да размахаме  крила...

 

Отворихме на зимата вратата.
Направихме да дойде със шпалир.
И нея да я включи ме в Играта,
юздите ни  да хване най-подир...

 

Избутахме сегашната година.

Прибрахме где що можехме у нас.

О, слава Богу, Злото ни отмина.

И  чакаме отново своя  час!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??