20 nov 2014, 18:12

Диптих 

  Poesía
403 0 5

 

То е нещо което не може да бъде различно
не тъгува по вятърни мелници влюбени в залеза
още пази спомени някъде в шепите
то е нещо което обгръща ме цялата...

... то е тихият шепот на няколко кестена
дето дращят във джоба ми сутрин по тъмно...
то е камъче някъде впило се в дланите
то е зимата стихнала в прага безлунно...

... то е всичките стъпки вървяни към никъде
и почти като нежност покълва в очите
то е нещо което не може да бъде различно
и пътува отдавна към теб – да те види...

***
... а е студено и е плакал денят
в капки вплитал е влюбени длани:
две за мен – да ме пазят от смърт
две за теб – за когато те нямам...

и навярно все още простенват на прага
и подреждат в капчука неказани думи:
две за мен – да достигна до утрото
две за теб – за когато сме чужди

и врабчета се гушат в комините
и в гнезда са завили страха си:
два за мен – до когато съм истинска
два за теб – да запомниш дъха ми...

 

 

 

 

 

 

© Бехрин Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??