12 dic 2020, 8:19

Дирене 

  Poesía » Filosófica
446 0 5

ДИРЕНЕ

 

Един човек – убог –

решил да дири Бог.

Но где да го намери

при толкоз прави вери?!

В терзания, в тревоги

четял и мислел много,

но нищо не разбрал,

потънал пак в печал.

Решил – с добри дела

през сивата мъгла

да мине и подире

божествения ирис

да зърне в небосклона,

изгрял като икона.

Един човек – убог –

напразно дирил Бог!

Но в страшен, ярък миг

избрал го Бог Велик!

И тъй в екстаз изпаднал,

лъжата безпощадна

отхвърлил надалече.

Затуй, че в миг предречен

сам Бог му се разкрил,

той станал богомил!

© Раммадан Л.К. Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??