6 feb 2010, 21:03

Дишащо море... 

  Poesía » De amor
524 0 3

                  (на моя Сбъднат Блян!)

 

Стича се молитва от ръцете ми...

Треперят устните ми в тих екстаз

и плуват в умиление очите ми,

приели облика на ангел благ...

 

Стича се Морето по лицето ми...

Заляло бреговете в цвят на звезден прах...

 

И тича огънят в крилете

Задъхани,

Порозовели

от този дълъг бяг

през разстояния недишащи,

Непеещи,

Негреещи,

Неможещи -

Ограбващи,

Порязващи...

Посичащи

Всяка мисъл

За любовен впряг...

Препускащ по брега от звезден прах,

Тревожен виещ се сред копитата на

Еднорог сияен и един самотен Пегас -

Плуващ впряг в любовен захлас!

 

И стича се Молитва от ръцете ми

За един Нов Свят

С  Аромат на Бяло вино

и реещ се из Небесата теменужен цвят...

 

Има впряг - без колесничар...

ЕДНА ДУША - С ДВЕ ЛИЦА!

ТАМ...

На ОНЯ БРЯГ...

 

ВЯРВАЩ!

 

КАЗВАЩ!

 

РАЗКАЗВАЩ!

За СИЛАТА НА ЧУВСТВАТА!

За ОМАЯТА НА ВЯРАТА!

За СЪДБАТА, КОЯТО ВЪРВИ СЛЕД НАС

И ТИХО НАШЕПВА ЗА СЕБЕ СИ

С ТЪРПЕНИЕ

И

БЛАГ ГЛАС -

Един глас, изтичащ от очите ми

С цвят на златен прах,

Виещ се около нозете ни...

 

Стича се Молитва от ръцете ми!!!

 

06 февруари 2010 г.

Л-Е

 

 

 

http://www.vbox7.com/play:b5c8fd11

 


 

 

 

 

© Л-Е Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • И стича се Молитва от ръцете ми

    За един Нов Свят

    С Аромат на Бяло вино

    и реещ се из Небесата теменужен цвят..

    Много ми хареса! Поздрави!
  • Поредния незабелязан талант-колкоп пъти да пиша моето неудоволетворение ,оказва се ,че най-стойнсотните неща се подминават тихо Ееее неможе само сладникаво да е. Пишеш много добре.
  • Невероятно хубаво стихо!
    Браво, Леа!!!
    Много ми хареса!!!
    Прегръдка!
Propuestas
: ??:??