(на моя Сбъднат Блян!)
Стича се молитва от ръцете ми...
Треперят устните ми в тих екстаз
и плуват в умиление очите ми,
приели облика на ангел благ...
Стича се Морето по лицето ми...
Заляло бреговете в цвят на звезден прах...
И тича огънят в крилете
Задъхани,
Порозовели
от този дълъг бяг
през разстояния недишащи,
Непеещи,
Негреещи,
Неможещи -
Ограбващи,
Порязващи...
Посичащи
Всяка мисъл
За любовен впряг...
Препускащ по брега от звезден прах,
Тревожен виещ се сред копитата на
Еднорог сияен и един самотен Пегас -
Плуващ впряг в любовен захлас!
И стича се Молитва от ръцете ми
За един Нов Свят
С Аромат на Бяло вино
и реещ се из Небесата теменужен цвят...
Има впряг - без колесничар...
ЕДНА ДУША - С ДВЕ ЛИЦА!
ТАМ...
На ОНЯ БРЯГ...
ВЯРВАЩ!
КАЗВАЩ!
РАЗКАЗВАЩ!
За СИЛАТА НА ЧУВСТВАТА!
За ОМАЯТА НА ВЯРАТА!
За СЪДБАТА, КОЯТО ВЪРВИ СЛЕД НАС
И ТИХО НАШЕПВА ЗА СЕБЕ СИ
С ТЪРПЕНИЕ
И
БЛАГ ГЛАС -
Един глас, изтичащ от очите ми
С цвят на златен прах,
Виещ се около нозете ни...
Стича се Молитва от ръцете ми!!!
06 февруари 2010 г.
Л-Е
http://www.vbox7.com/play:b5c8fd11
© Л-Е Всички права запазени
За един Нов Свят
С Аромат на Бяло вино
и реещ се из Небесата теменужен цвят..
Много ми хареса! Поздрави!