25 mar 2011, 11:50

Дисидент 

  Poesía » Filosófica
651 0 7

Дисидент                    

 

Лиричният герой Благой

участвал бил в афера тъмна.

Разпитвали го кой е той

по цяла нощ, докато съмне.

 

Крещяли страшно: – Кой си ти?

Кажи ни, твойта кожа, кой си?

Лале ли си, зюмбюл ли си...

А той отвръщал им: – Благой съм.

 

Тормозът лют, не издържал.

Пречупил си душата слаба.

И сринат вътрешно, признал –

Благойко викала му баба.

 

Изхвърлен бил като абдал,

но след като праха изтупал,

гърди изпъчил, че успял

хатъра на властта да счупи.

 

И ето днес Благой – герой.

Стоик на хората в очите.

Как никой не узна, че той

не бе разбрал... какво го питат.

© Александър Калчев Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??