1 jul 2023, 7:35

Джулай Морнинг 

  Poesía » Civil
160 1 3

Пеят вълните,

свири китара!

Плачат мъглите,

мият олтара!

 

Блясва Светлика - 

нова надежда!  

Вее осика

думи нарежда:

 

Добре дошъл, ти първи юли, 

със песни, музика и танци! 

Строи ме ний магични кули, 

подготвени като спартанци! 

 

Искаме да сме свободни, 

а не притиснати, угодни! 

Да бъдем всичките щастливи, 

а не в неволя мълчаливи! 

 

Искаме да няма страх, беди

и да бъдат всичките добри. 

Искаме за всеки къшей хляб

и да бъде погледът ни благ. 

 

Нека се създадат закони, 

злодеите да нямат брони. 

Нека всяко мъничко дете

спокойно в Родината расте.

 

Господ здраве да ни дава,

да сме в слънчева държава! 

Нека имаме щастливи дни

и в живота да ни провърви! 

 

Пеят вълните, 

свири китара! 

Свежест в гърдите, 

любов създава! 

 

Има богатства -

омайват с чара!

Изгрев пораства, 

дава ни вяра! 

 

30.06.2023

© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Петя, Тони, хубав юли Ви желая! Песента на Юрая Хиип ме кара да настръхвам и да се потапям в магията и красотата на живота с всички мравчици, които можем да усетим
  • Прекрасен стих, Кремена! Много истини си казала.
    Благодаря ти за финалните думи. Искам да те поздравя с клипа -
    https://www.youtube.com/watch?v=TH6r0GtuKMA
  • И аз искам същите неща. Хубаво е.
Propuestas
: ??:??