Пеят вълните,
свири китара!
Плачат мъглите,
мият олтара!
Блясва Светлика -
нова надежда!
Вее осика
думи нарежда:
Добре дошъл, ти първи юли,
със песни, музика и танци!
Строи ме ний магични кули,
подготвени като спартанци!
Искаме да сме свободни,
а не притиснати, угодни!
Да бъдем всичките щастливи,
а не в неволя мълчаливи!
Искаме да няма страх, беди
и да бъдат всичките добри.
Искаме за всеки къшей хляб
и да бъде погледът ни благ.
Нека се създадат закони,
злодеите да нямат брони.
Нека всяко мъничко дете
спокойно в Родината расте.
Господ здраве да ни дава,
да сме в слънчева държава!
Нека имаме щастливи дни
и в живота да ни провърви!
Пеят вълните,
свири китара!
Свежест в гърдите,
любов създава!
Има богатства -
омайват с чара!
Изгрев пораства,
дава ни вяра!
30.06.2023
© Кремена Арменчева Всички права запазени