28 ene 2008, 20:07

Днес... 

  Poesía
456 0 3

Всеки ден е първи и последен,

всеки миг и стотна, и секунда,

не забравяй днес да се посмееш,

не лъжи се, че ще го направиш утре...

 

Всеки ден е първи и последен...

Всеки час - единствен...

Никога мигът не ще е беден,

само че... не лутай се във утре!

 

Всеки миг е първи и последен...

Всяка стотна – никога не ще се върне...

Утре идва – не мисли за него,

иначе ще... винаги живееш в утре...

 

Всеки ден е първи и последен,

не погубвай се във мисълта за утре,

а направиш ли го – знай съвета следен -

никога не ще живееш утре!...

 

Всеки ден е първи и последен,

всеки спомен, всеки дъх е ценен,

ако в бъдещето мислиш само - ще си леден...

Не ще да влезе днес във тебе - вътре!...

 

Всеки ден е първи и последен,

няма друг да бъде като него,

нито нощем, нито даже денем,

винаги – ти ще живееш в утре!...

 

Ако във утре само ти се взираш,

ако мислиш само що  ще бъде утре...

Никога ти няма да откриваш!...

Днес живей! Не се плаши за утре...


 


 

       26.10.2004г.

© Борислав Ангелов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Всеки ден е първи и последен,

    няма друг да бъде като него,...
    Така, че ...не спирай!!!
    А стихът ти е чудесен!
  • Не че ги броя , просто ми прави впечатление , но не спирам да публикувам за това , просто временно няма да имам възможност....
  • Много истинско!Поздрав!
Propuestas
: ??:??