1 mar 2016, 22:22

Днешната любов модерна 

  Poesía » Otra
300 0 1

Любовта се с думи не разказва.

Тя дори не ще да се показва.

Винаги обаче се доказва.

 

Срещите във МОЛ-ове ги прави-

да личи, че връзките са здрави

и се тачат старите ни нрави.

 

Ревността отвътре я напъва.

Всеки ден и клюката я спъва.

Сам- сама на кръста се разпъва.

 

Но се спазват в тънкости игрите-

тя да се осланя на парите

на мъжа та чак до старините.

 

Любят се жени и със жените,

любят се мъже и със мъжете

по квартири, и по механите.

 

Така, че днешната любов модерна

без пари се чувства тя мизерна,

а пък със пари- като в таверна.

 

Любовта се с думи не разказва.

Тя обаче днеска се показва

и с пари се винаги доказва...

 

 

 

 

© Никола Апостолов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • "Пари! И пак пари!
    Без тях и гений да си ти
    ще бъдеш кръгла нула...
    Но най-много ще ти липсват
    продажните жени!"

    Хареса ми тази антитеза между старт и финал на стиха, Никола. Буди размисли!
Propuestas
: ??:??