3 feb 2012, 19:15

Днешният ден 

  Poesía » Otra
548 0 3

Разтварям се в днешния ден.

Вкуса му внезапен опитвам.

Послушен, опитомен

той лек и стремителен литва,

Небето разсича на две

като красива комета –

и то вече не е Небе,

а Рай за очите, където

разсипва се златният дъжд

на минали, бъдещи страсти

и нови мечти. Изведнъж

Денят се превръща в причастие.

Приемам го кротко сега.

Не питам. Не търся. Не бива

родената светла  Дъга

да вехне студена  и сива.

Затова нека днешният ден

я съхрани и пречисти

с копнежа си бял, вдъхновен,

със мислите си лъчисти...

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??