31 mar 2023, 22:57

Дни като мъниста 

  Poesía
155 0 0

🌬🌧❄️☀️

 

Има едни такива дни,

в които отваряш очите си

и небето е синьо, като мънисто.

И те прегръща ...

И гали косите ти ...

И целува мислите ти ...

И знаеш, че е само за теб.

Цялото, безкрайно ... сбъднато.

 

Има едни такива дни,

в които не можеш да отвориш очите си

и искаш да потънеш в небето.

Да се слееш със синьото. 

Да се изгубиш в простора му.

Да раздухаш мислите.

Да се излезеш с облака.

Да забравиш за многото ...

 

Има едни такива дни -

и мечтани, и гонени.

Дни пълни със следи

и със сълзи отровени.

Дни броени...забравени.

Дни безкрайни...и парещи.

Дни отминали... даващи.

Небесно сини... и обещаващи.

 

Щом ги има и чувстват се,

все едно как и с колко,

знай, небето оглежда се

в твоите очи дълбоки.

Те му дават и силата,

цвят и блясък му носят.

Вятър, дъжд, сняг и слънце

от небето си просят.

 

Е.Статева

© Елена Статева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??