🌬🌧❄️☀️
Има едни такива дни,
в които отваряш очите си
и небето е синьо, като мънисто.
И те прегръща ...
И гали косите ти ...
И целува мислите ти ...
И знаеш, че е само за теб.
Цялото, безкрайно ... сбъднато.
Има едни такива дни,
в които не можеш да отвориш очите си
и искаш да потънеш в небето.
Да се слееш със синьото.
Да се изгубиш в простора му.
Да раздухаш мислите.
Да се излезеш с облака.
Да забравиш за многото ...
Има едни такива дни -
и мечтани, и гонени.
Дни пълни със следи
и със сълзи отровени.
Дни броени...забравени.
Дни безкрайни...и парещи.
Дни отминали... даващи.
Небесно сини... и обещаващи.
Щом ги има и чувстват се,
все едно как и с колко,
знай, небето оглежда се
в твоите очи дълбоки.
Те му дават и силата,
цвят и блясък му носят.
Вятър, дъжд, сняг и слънце
от небето си просят.
Е.Статева
© Елена Статева All rights reserved.