До преди секунди брояхме до 12.
Само преди миг викахме "ура!".
Но сега е време за мъничко тъга...
Дойде последният учебен ден
и някак всичко спряло е във мен.
Раздялата за нас сега е много тежка,
нищо, че в очите ни блести и се чете насмешка.
С вас, да си признаем, имахме добри и лоши дни....
По математика винаги ни стигаше и три.
За повече дори не си мечтаехме...
и затова все си траехме.
Бягахме от час и гледахме да се скатаем,
в някое кафе нова клюка да узнаем.
Пак история ще имаме - само дето нищо не разбираме.
„Следващия път да си научиш, че двойка ще получиш.”
И продължаваме нататък,
следващият час май ще бъде кратък.
„Ще изпуснеш бала май
и цяло лято ще учиш -
коя е столицата на Дубай.”
Пак ни мрънка госпожата
и вече много ме боли главата.
Посоките кои са, континентите не знам,
важното е да не остана на поправка сам.
По физическо да кръшкате не си мислете,
я бързо анцуга си облечете.
300 метра спринт - милост няма,
а излагацията ни е голяма.
Госпожата пак пищи -
„Няма да ви пиша даже три!”
Истерията я налегна... що на пейката не си полегна?
Ще ù мине, зная, ала дано бъде преди края...
Само в час по ИТ бяхме ученици,
там нямаше как да се правим на смешници.
"Деца, от вас ще стане хора,
никой не е за затвора!"
Често казваше ни някой там на двора...
Ала винаги със много стил
ние успявахме да станем за резил.
Влизахме в час,
убедени, че грешките никога не са в нас.
Скандали вдигахме до бога -
И класната ни вечно беше под тревога.
© Карина Todos los derechos reservados