6 nov 2023, 17:36

До следващата зима 

  Poesía » Filosófica
244 2 7

Когато свъсено те гледа
животът ти и с поглед кос
поредна пирова победа
поставя под голям въпрос,
спомни си мигове щастливи,
— Броят се. – някой ще рече.
И в най-трънясалите ниви,
край синора цвърчи щурче,

 

което Господа възпява,
а Той за тебе има план.
Ти – зрънце дребничко сред плява,
ти – цвят от бурите люлян,
пази си я душата птича,
сред мъки и човешка гмеж,
помни че Господ те обича
и чака те да израстеш,

 

от изтънелите си вени,
от тъй ранимата си плът,
и на бунище посадени,
цветята все така цъфтят.
И все ще дойде ден, когато,
все нещо ще се промени.
Ще се усмихне пак зъбато


животът. Хиляди вини

отдавна сякаш е забравил
и ти ще литнеш окрилен,
над ниви, хълмове, дъбрави –
авлига лека в летен ден.
Поне до следващата зима
ще имаш хиляди души,
лети от радост, че те има,
възхвала Господу пиши!

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??