3 jul 2008, 11:41

До сянката 

  Poesía » Otra
612 0 10

Увисна времето в
безшумна неподвижност
и удуши секундите -
превърна ги във камъни.
Преплетоха се
болки и обиди
в едно лице,
от тъмното измамено.
Повярваха звездите
във изкуството
и се размиха в
пустотата на годините.
Задъхани, обесени
с изкуственост,
мълчаха две очи -
със други две разминати.
Откраднати сълзи
се търкулиха в пясъка -
прощален вик,
надраскан върху сметката.
Безсилие,
удавено във крясъци
и няколко
фалшиви междуметия.
Във тишината светеха
студени разстояния
до сянката -
нататък бяха камъни.

© Ивайло Цанов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??