23 nov 2008, 9:05

Добра среща! 

  Poesía » Filosófica
1629 0 14
Добра вечер,
    пътниче - скитниче!
Добра среща,
    приятелю Ветре!
Влез, не стой на вратата.
Много време измина,
    откакто се срещнахме.
Че дори май забравих ...лицето ти.
    Но. Ела.
Постопли се край печката.
    И раздухай тъмата във стаята.
Нека...
    Запали и свещта върху свещника.
    Нека е светло.
Почини си.
    Уморен си навярно от скитане?!
Иска ли питане?
    Колко време вървял си,
много ли, малко?
И много видял си
    по прашните друми.
Но...
Не срещна ли, моята младост,
    ти, приятелю Ветре?!
Разкажи ми.
    Не срещна ли верни приятели, стари,
по пътеките стръмни, кажи ми?
Пак понесъл онази торба
    на гърба си,
такъв ще те помня.
Избеляла е, Ветре.
Сигурно от ... дъжда е.
    Загрубели са дланите.
От безветрие.
    Пък ти все си същия.
А знам, тръгна лани.
    По мръкнало още.
Даже първи петли
    тъй и не бяха пропяли...
Почини си. Седни.
Разкажи ми...
    Не бързай.
Ден година не храни.
Но...
годините минали вече,
    много истини
        в този свят са видяли.

© Нели Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??