Добрият човек
Невзрачен и плах тихо крачи
и често той тайничко плаче.
В беда ли си, ръката си подава,
настъпиш ли го, той се извинява!
За щастие и обич той копнее,
да бъде лицемерен не умее.
Не мечтае за блясък и слава,
а топлина и любов да дарява.
Той не е имал нощи безумни.
Той не е сред компании шумни.
Само там, на последния ред,
ще откриеш добрия човек!
Янка Манева
© Янка Манева Todos los derechos reservados