Добрият човек сутрин гледа небето,
за дарения ден благодарен,
малко зрънце любов той засажда в полето,
злият - бурен засажда поква̀рен.
Добрият човек справедлив е и честен,
той изгода не търси в лъжата,
брат не ще продаде за да стане известен,
злият - вече е сметнал цената.
Добрият човек на ранѝми помага,
а за раните свои нехае
и компреси от свотя обич им слага,
злият - тихо гробо̀ве копае.
За добрият човек свободата е свята,
той към нея пътеки намира
и за нея се жертва без да търси отплата,
злият - примки реди на синджира.
Но когато пред Бог се изправят накрая
и когато отчет им поиска,
то добрият човек ще отиде във рая,
злият – точно където не иска.
© Веселин Банков Todos los derechos reservados
La obra participa en el concurso:
Любящите хора живеят в свят, пълен с обич. Враждебните хора - в свят, пълен с омраза. Същия свят. »