6.08.2020 г., 6:12 ч.

Добрият човек 

  Поезия » Философска
1683 17 21

Добрият човек сутрин гледа небето,

за дарения ден благодарен,

малко зрънце любов той засажда в полето,

злият - бурен засажда поква̀рен.

 

Добрият човек справедлив е и честен,

той изгода не търси в лъжата,

брат не ще продаде за да стане известен,

злият - вече е сметнал цената.

 

Добрият човек на ранѝми помага,

а за раните свои нехае

и компреси от свотя обич им слага,

злият - тихо гробо̀ве копае.

 

За добрият човек свободата е свята,

той към нея пътеки намира

и за нея се жертва без да търси отплата,

злият - примки реди на синджира.

 

Но когато пред Бог се изправят накрая

и когато отчет им поиска,

то добрият човек ще отиде във рая,

злият – точно където не иска.

© Веселин Банков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??