Погълнал дим от фрази непристойни,
закашля се добрият тон,
обърна взор към мислите достойни
и влезе със съвестта в спор.
Прииска му се да е доста злъчен,
отпи от чашата каприз
с езика си безкрайно сръчен,
заля безсрамието с призив чист.
Засрами фразите с логичност,
изтри бруталния език
и с откровена методичност
приседна с мъдростта щастлив.
© Валентин Ангелов Todos los derechos reservados