23 dic 2012, 11:16  

Добро начало 

  Poesía » Filosófica
473 0 2

Добро начало



Бих искала пътека да направя -
да мине всеки пожелал по ней.
Да види своето добро начало,
да има смисъл и да бъде ден.


Вилнеят в мене хиляди пожари,
притеглят ме загадъчни неща,
душата ми е пристан на стражари,
които бранят зорко съвестта.


Понякога подлагам я на разпит,
понякога бичувам я без жал,
но винаги съм яростен участник,
дори пристрастен, но с морал.


Дилемите житейски не отричам,
а те погубват ме понякога, уви,
но винаги на глас едно изричам:
"Аз винаги ще правя добрини!"


Аз винаги ще давам силно рамо
на всеки паднал или в плен,
на всеки търсещ светлина ил само
за надежда уповал се е на мен.


Бих искала човешкото да стопля,
със блага дума, вяра и с любов,
сърцето на Земята да затопля
от нейни недра, та чак до Бог!


Така Пътека светла ще направя,
да мине Всеки пожелал по ней,
да види своето Добро Начало,
да види Смисъл и да бъде Ден!



Лъчиста

© ЛЪЧИСТА Todos los derechos reservados

El Autor ha prohibido la votación.
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • !!!
  • Ако до всяко добро същество - застане поне още едно...!!!!
    "Бих искал всекиго да стопля
    с блага дума, с вяра и с любов,
    сърцето на Земята да затопля
    от нейни недра, та чак до Бог!"
Propuestas
: ??:??