10 nov 2013, 18:34

Доброто 

  Poesía » Otra
1439 3 3

                                                        От утре започва световната седмица, 

                                                        посветена на добрите дела



Какво добро направи днес?

Прошепна ли най-мила дума

на някой просяк без адрес,

подаде ли му хляб безшумно?

 

Надежда някому дари ли?

Сълза изтри ли на сирак?

И вдъхна ли на болен сили?

Приятел подкрепи ли пак?

 

А защити ли някой с чест?

Погали ли бездомно куче?

Какво добро направи днес?

Какво добро на теб се случи?

 

Спаси ли малко гладно птиче?

Любим човек целуна нежно?

Припомни  ли, че го обичаш?

И не подмина най-небрежно

 

боклука, хвърлен на земята?

Донесе ли щастлива вест?

Усмивка някому изпрати ли?

Какво добро направи днес?

© Нина Чилиянска Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Такъв стих трябва да се изучава в българското училище!
  • Зарежда позитивно!
    "Усмивка някому изпрати ли?
    Какво добро направи днес?"
  • Подсети ме за тази песен:
    "Ако до всяко добро същество
    застане поне още едно,
    ех, ще започне такъв живот,
    че само си викам "Дано".

    Ако към тия две същества,
    прибавиш и още две,
    ти знаеш ли колко прави това?
    Най-малко хиляда и две."
    Поздрав!
Propuestas
: ??:??