5 feb 2015, 1:31

Доброто и злото 

  Poesía » Filosófica
922 0 0

Доброто и Злото

Доброто и Злото,
се борят в Човека!
Доброто и Злото
във  всички стоят...
И всеки решава
задача не лека,
кого да приеме
 в житейския път!

Щом тръгва Човека,
по свойта пътека,
и влезе в живота
 със свойте Игри...
Тъй своето име
изгражда Човека,
избира си  рай
или  в ад,
да гори!

Най-често напразно
 виниме Съдбата,
и всички Орисници,
най-често кълнем,
а ние сами сме си
дали душата,
на Дявола в нивата,
да заорем...

Доброто и Злото-
това е човека!
Доброто и Злото,
вървят под ръка...
И всеки, за себе си,
от Памтивека,
трасира с делата си
свойта Съдба!

© Христо Славов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??