12 jul 2016, 7:58

Доброто се опитва да проходи 

  Poesía » Filosófica
404 0 4

В бетонен свят с стоманени основи,
с изтъркани фасади и студен паваж,
Доброто се опитва да проходи,
изгубило отдавна своя страж.

 

Там някъде, зад телени огради,
затрупано под тежки железа,
Доброто с мъка пътя си проправя,
за да остави тихичка следа.

 

И в този свят на сиви дни и нощи,
на тъжен дъжд и мраморни слънца,
Доброто вярва - не е късно още
да разпилее греещи цветя.

 

Но всяка стъпка тежка е и трудна -
с окови вързано е към голям градеж
на сграда нова, лъскава и чудна,
но без прозорци и без въздух
                                            ...свеж.

 

Доброто още се опитва да проходи,
изгубило отдавна своя страж,
в бетонен свят с стоманени основи,
с изтъркани фасади и студен паваж.

© Весела Георгиева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря на всички ви за вниманието! Радвам се, че ви харесва.
    Йоана, да, наистина така звучи по-гладко. Ще го оправя най-скоро. Благодаря за съвета.
  • Много хубаво стихотворение!
  • Чудесна характеристика на съвремието...

    Пп: Може би:
    В бетонен свят - стоманени основи,
    изтъркани фасади и студен паваж.

    Това "с" малко ме тормози - а така май никак не се променя смисълът, напротив.
  • Много ми хареса! Поздравления!
Propuestas
: ??:??