13 mar 2014, 18:18  

Добър вечер, тъга! 

  Poesía » Civil
1165 0 10

                                                      Добър вечер, тъга!

 

                                     Добър вечер, тъга! Уморена от пътя си,

                                     ти нерядко отсядаш при  мен.

                                     И споделяш глада ми от минали тържища

                                     и по бъдещи оргии с блудния ден...

                                     Не говорим конкретно, а само за общото - 

                                     наслоено сред мътния прах.

                                     Осолените сълзи са копърки в нощите,

                                     когато пирува маскиран Греха.

                                     Не липсва ни расо със златната показност,

                                     ни мазния врат на ошишкан юнак.

                                     Тук лаят и хрътките - хранени с дрогата.

                                     Пълзят и лакеи с поръчков калпак. 

                                     Блюстители всякакви можеш да видиш

                                     как плюскат съдбовно народната дан!

                                     Водачи, чиято ръка се повдига, 

                                     единствено с цел да се смачка ума.

                                     И глутници има, които ги следват -

                                     стръвни и слепи от глад за пари!

                                     А други си мислят как да ги впрегнат...

                                     Вълк или вол тегли трудни съдби?

                                     Добър вечер, тъга! Нажежена е правдата!

                                     Наковалнята сипе искри!

                                     Трябват вече ковачи - калени във вярата.

                                     Аз ще стана чирак. Моят майстор си ти!

 

 

 

 

 

 

 

 

                                 

© Маргарита Петрова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??