Дойде писмо от Афродита-
повик за приятелството вещо:
чаровна, свежа, ненапита,
любовта предлагаща горещо.
Решила е да стане простосмъртна
и търси връзки с Лъки,
разбрала, че такава смърт на
боговете носи щастие чрез разлъки.
Самият Мо – Цар на боговете
първи даде пример нов –
как в днешно време световете
се развиват чрез любов.
С това започва нова ера-
без притчата за Зевс и за Диона:
Афродита, равна на Венера
в Лъки стана моята Мадона.
Сега е ясно как чрез Лъки
боговете виждат що е красота,
а и хората отхвърлят мъки
и поемат в нова висота.
© Валери Рибаров Todos los derechos reservados
Съвременият свят разгърна нови хоризонти пред човека - като плод на неговото историческо усилие, но как те се превръщат в негово достояние? Тук е изострената колизия на човека, която ти точно посочваш в художествено поетичен план.
Поздрав!