Със мрака посред бял ден те калявах
и гръдния ти кош кроях по своя мяра.
След всяка наша битка с теб оставах -
да ближа рани и поливам суха вяра.
И светлина покълваше в сълзите ми:
без теб светът би бил и сив, и беден.
Не исках да съм само част от свитъка
от ветрилата, плъзнали около тебе.
Изтръгнах се до звук, мечта, дихание,
и стъпките след себе си изметох.
Не са ли ти достатъчно послание
всичките написани куплети?
© Елена Биларева Todos los derechos reservados
Чудесен стих!!!